Safety first!

Hur säker är man i en lägenhet egentligen? Eller är man säkrare i ett stort hus? Det går väl aldrig riktigt att säga, för vi vet aldrig när inbrottstjuvarna slår till. Men vi kan åtminstone göra vad vi kan för att motverka ett inbrott och åtminstone inte göra det möjligt för tjuven att bryta sig in om tanken skulle finnas.

Att prioritera säkra lägenhetsdörrar är viktigt. Dörren är den som skyddar oss mest och om den är svår att ta sig igenom så finns det står chans till att inbrottstjuven ger upp eller att man som utsatt hinner larma så att polisen kommer till platsen. Oavsett vill vi skrämma iväg tjuven och det går att göra med lägenhetsdörrar från Your Safety.

En inbrottssäker dörr

Dörrarna hos Your Safety är certifierade enligt SS-EN 1627 som har krav som är mycket högt ställda. Just RC 4 som också är en klassificering innebär att testets längd är 30 minuter och den effektiva angreppstiden är 10 minuter. Angrepp görs med exempelvis kofot, borr och hammare. Man menar att i praktiken är det oftast lättare att ge sig på väggen än att angripa en RC4 klassad dörr.

Som standard har man även ett 2 cm tjockt lager med polystryrensum i två lager som viks in i dörren. Detta ger både värmeisolering samt ljuddämpning och ska dessutom skydda mot brand i minst 30 minuter. Alla Your Safety’s dörrar är unika och dem skräddarsyr dörrarnas paneler, glas och eventuella träsnidirer utifrån kundens alla önskemål.

Är du osäker på vad du har för lägenhetsdörr hemma så kolla upp detta med din hyresvärd eller ta hjälp av en expert. Vi alla har rätt, i en hyresrätt, att känna oss trygga med en dörr som skyddar mot både ovälkomna tjuvar och bränder. Your Safety säger – safety first!