Isolera golv under renoveringen

När man renoverar hemma är det bra att ha någon form av plan. Ifall man inte gillar att renovera bör man först börja litet, helst i det minsta rummet i huset eller lägenheten. Då blir den första etappen lite lika jobbig som den annars hade kunnat bli i större rum. Man bör också redan innan veta vad man vill göra med alla möbler, ska de slängas, skänkas bort eller vara kvar?

Det som också tåls att tänka på är huruvida man ska förnya hemmet totalt eller bara lite grann. Att förnya det totalt innebär att man helt byter stil på allt i hemmet. Detta skapar en helt annan sorts känsla en den man vant sig vid. För den som helt vill ändra sitt liv är denna sortens renovering att rekommendera.

Andra renoveringar eller mer korrekt tillägg i hemmet som kan vara bra att göra för att fräscha upp det en aning är följande:

Köp en skylt till toalettdörren, det kan kanske verka konstigt, men med en skylt med texten ledigt/upptaget kan vem som helst inte missa att någon är på toa.

Att köpa nya matbordsattiraljer är att rekommendera. Med attiraljer menas saker som bord, stolar, bordsdukar och så vidare. Helst ska man byta ut dessa åtminstone vart 10de år, för att inte helt fastna i ”aldrig byta inredningträsket”. Om ens matbord är ett arvegods eller liknande så kan det vara bra att ha det stående på en säker plats, om man inte vill göra sig av med det.

Till hallen kan man köpa nya mattor lite då och då, kanske vartannat år. Sen kan det vara riktigt snyggt med en spegel i hallen. Det gör det möjligt för de som klär på sig ytterkläderna att se hur de ser ut innan de ger sig ut.

Under renoveringen kan man också passa på att isolera golv i alla rum. Då får man ett golv utan potentiella fuktskador.