Att skaffa sig ett projekt i dessa tider

När allt känns lite tufft, tråkigt och grått så är det viktigt att kunna fokusera på något annat än vad som just nu pågår runt omkring oss. Oavsett om det är pandemi eller inte så känns det som att alla människor mår bra av att ha något som man bryr sig om och som man håller reda på. Min farmor och farfar och projekt efter projekt i sin trädgård medan min mormor och morfar mest sitter inne efter att dem blev tvungna att sälja villavagnen i Falkenberg. Därför gav jag ett förslag. På deras stora tomt så hade det väl varit helt underbart att bygga en liten friggebod. Mitt syfte var mest att sätta dem i arbete och att dem har något att pilla med, något annat att tänka på. Men det visade sig skulle bli en helt ny hobby.

Friggebodar

Det finns många friggebodar att välja mellan och man kan egentligen både bygga det som en redskapsbod, gäststuga, hobbyverkstad eller vad som helst. Kanske för er som jobbar hemifrån just nu kan ha det som hemmakontor – vad vet jag? Mormor och morfar valde i alla fall att göra en kombinerad målarateljé med gästrum. Både mormor och morfar är väldigt kreativa och det är fantastiskt att se dem leva ut så i friggeboden.

När vi var där och hälsade på senast hade dem ställt upp en liten utställning av tavlor och konstverk som dem gjort och det riktigt lyste i ögonen på dem. Dessutom har dem anpassat friggeboden på ett så bra sätt att det blir precis intill deras lilla bäck som rinner igenom trädgården. Det är verkligen ett fantastiskt ställe och jag tror att mormor och morfar inte bara är nöjda utan mår också så mycket bättre i själen av hela projektet.