Dålig lukt kan vara tecken på fukt

Ska köpa ett hus, gärna med stor tillhörande tomt och nära till en lite större stad. Hittills har jag varit på 4 visningar. Det första huset såg jättefint ut. Huset var en 30-talsvilla med 3 våningar och ett tillhörande garage. Tidigare ägare hade renoverat alla ytskikt i huset samt köpt nya köks- och badrumsmöbler. När jag gick upp på vinden såg man ganska snabbt att det var något som inte riktigt var bra. Det var fukt i taket och du såg spår av mögel eller svamp. Upptäckte liknande problem i källarens badrum.

När man köper hus vill du gärna slippa fukt- och mögelproblem. Tidigare ägare borde kontaktat ett bolag som jobbar med fuktskador i fastigheter. Det är bara att söka på Google så hittar du ett flertal.

Fukt- och mögelskador är bra att förhindra i god tid. När mögel börjat sprida sig är det lite jobbigare att fixa problemet. Nu blev det inget husköp av den nämnda bostaden ovan, men tänkt om jag köpt kåken och i efterhand upptäckt fuktskadorna. Vad hade jag gjort då? Jo, jag hade troligtvis anlitat en hantverkare som fått hjälpa mig.

Ska du köpa ett hus kan jag rekommendera att läsa på om olika fuktproblem som kan dyka upp i hus. Om du kollar in hemsidan för ge-ab finner du exempel på hur man kan lösa problem med fukt i krypgrunder, vindar, syllar eller källare.

Det kan vara svårt som lekman att upptäcka fuktproblem i fastigheter. Du kan anlita fackmän som ser över huset inför ett köp. Det finns besiktningsmän i de flesta orter som kan anlitas för kontroll av skador/brister i fastigheter. Tror att vissa besiktningsmän även har mögelhundar med sig ut på besiktningar.