Nya tavlor till biblioteket

Vi har renoverat ett rum hemma och numera kallas detta rum för biblioteket för det är här vi har alla våra böcker. Visserligen täcker bokhyllorna två hela väggar i rummet och den tredje väggen har många fönster. Men fjärde väggen ser verkligen tom och kal ut. Där har vi tänkt sätta upp tavlor. Vi tänker oss en hel tavelvägg med många tavlor.

Min familj hade bekanta med en konstvägg när jag var liten och jag kunde stå framför den väggen och titta på all konst hur länge som helst. Då tänkte jag att jag också skulle ha en sån vägg när jag blev stor. Nu kan det äntligen bli av och jag är glad som ett litet barn.

Vi har några tavlor som kan betraktas som äkta konst, men vi behöver många fler. Givetvis får inköpen göras under längre tid för jag vill ha originalkonst och inte några reproduktioner. Det kommer inte att bli några Picasso eller Carl Larsson precis, men sånt som vi tycker om och som kan bli lite värt med tiden.

Jag kollar runt på sajter som säljer konst hela tiden nu. Och gallerierna i staden kommer också att få besök senare. Helst vill jag ha konst från lokala konstnärer, men kanske inte helt och hållet eftersom jag då blir ganska begränsad. Det får nog bli en blandning av lokala och nationella. Men det ska vara svenska konstnärer det har vi redan nu bestämt. Dvs konstnärerna ska bo och arbeta i Sverige, de behöver inte vara födda här eller vara svenska medborgare.

Vi ska spara

För att finansiera våra inköp av konst har vi lagt upp ett speciellt bankkonto där vi ska sätta undan pengar varje månad. Dessa är sedan öronmärkta för konstinköpen och får bara röras om vi råkar ut för någon katastrof och inte kan få tak över huvudet eller mat på bordet utan att ta dessa pengar.