Dags att kapa ned ett träd

Hejsan hoppsan vad det växer på tomten. Röjde nyligen en del sly men det växer till sig snabbt igen. Funderar på att anlita en firma som får ta bort all sly samt även kapa en gammal ek som växt sig lite för hög. Googlade och fann Börjes skogs och trädgårdstjänst, låter på namnet som de kan vara en hjälpande hand. Slyn skulle jag kunna kapa ned på egen hand med en röjsåg, men det tar så lång tid. Trädet vill jag däremot inte ge mig på. Att kapa stora träd är riskfyllt och trädet står nära mitt hus. Ett företag som Börjes skogs och trädgårdstjänst bör vara lite mer vana av att kapa ned trän. Tror även de har mer professionella verktyg för att säkerställa att trädet inte faller mot mitt hus.

Vad ska jag göra av trädet när det är kapat? Min tanke är att behålla det, skulle kunna kapa ned veden och använda den vintertid när jag eldar i min spis. Om jag ändå anlitar en trädgårdsmästare är det smart att låta honom kolla på mina äppleträd. Äppleträden är i behov av beskärning.

Tycker om att pyssla om trädgården hemma. Har börjat odla potatis, tomater, rädisor, sallad, jordgubbar, hallon, krusbär, rabarber och blomkål nyligen. Får säga att det smakar mycket bättre med hemodlat och det kräver mindre arbete än man kan tro.

Hade jag haft lite större tomt kunde boskapsdjur vara aktuellt. Vore skönt om man var helt självförsörjande på mat. Jag är van av att ta hand om betesdjur från tidigare jobb och kan även sköta slakt av djur.

För tillfället köper jag kött från en gård i närheten, gården har satsat på ekologiskt jordbruk. Har en stor frys hemma så ofta blir det inköp av stora köttbitar som jag fryser ned. Blir mycket kött på tallriken och en del köttgrytor kokas även på spisen.