Ska jag flytta till Helsingborg?

Jag funderar på att flytta till Helsingborg. Jag har sökt jobb där och tror att jag har goda chanser att få ett riktigt bra jobb där. Varför jag vill flytta till Helsingborg? Jo, jag älskar Skåne och vill bo vid havet. Dessutom är det nära till Danmark som jag också gillar att besöka. Helsingborg verkar vara en lagom stor stad också, inte jättestor som Malmö men heller inte lika liten som Landskrona. Det finns också en massa fina kvarter utmed havet, vilket skulle vara ett drömläge för mig.

Det enda som gör mig tveksam är det man kan läsa i nyheterna om Helsingborg. Verkar ibland vara på väg åt Malmös håll med brottslighet och våld. Det låter inget vidare. Men så är det väl i många städer idag, min egen nuvarande stad är inget undantag. Det står om knivskärningar och rån i tidningen men jag märker aldrig av någonting. Jag har inte ens fått min cykel stulen trots att den står parkerad utanför huset.

Men det första jag ska göra om jag flyttar är att skaffa ett larm. Jag sökte på inbrottslarm Helsingborg och hittade Elektriska montagebyrån. De verkar vara bra och tillförlitliga. Med ett ordentligt inbrottslarm och en bra dörr så klarar man sig en bra bit på vägen. Att råka ut för något våld på stan är jag inte rädd för. Jag har sedan länge ett överfallslarm i fickan och rör mig inte på osäkra platser på kvällarna. Jag tar hellre en taxi än buss och går aldrig ensam på kvällen. Skulle något hända beror det nog på att jag befunnit mig på fel plats vid fel tillfälle och det kan hända vem som helst, när som helst och var som helst.

Nå, jag får vänta och se om jag får något jobb innan jag kan förverkliga min flyttdröm. Utan jobb går det inte att flytta. Jag vågar inte chansa och dessutom är det svårt att få lån till en ny bostad om jag inte har något jobb. Jag väntar och drömmer vidare!