Jägarliv är så mycket mer än att fälla vilt

Jakten har länge funnits inom familjen, men jag var aldrig intresserad, tyckte mest synd om djuren, även om jag gärna åt av dem. Men jag förstår att jakt fyller en funktion och jag har varit med ofta på både älgjakt och småviltsjakt. Att sitta och dricka kaffe vid en brasa i skogen och lyssna på gamla jakthistorier från tidigare generationer är fantastiskt. De tar aldrig slut och de ändras från år till år, men vem bryr sig. Från jägare lärde jag mig tidigt att du måste må bra och känna dig bekväm när dy är ute så många timmar. Det funkar inte att frysa och bli regnblöt. Eller blöt av svett heller för den delen. Satsa på kvalitet även om det kostar fick man i sig med modersmjölken. Numera hittar jag mina jaktkläder hos jägarliv som mer än väl lever upp till sitt namn. Klassiska raggsockar, jaktstövlar, byxor och jackor av alla de slag finns hos denna firma baserad i Svenljunga. De har en härlig fyndhörna där jag gjort ett par rejäla kap till både mig, barnen och hunden.

Mina fyra i topp att ha med i skogen vid jakt och fritid inhandlade hos Jägarliv

  1. En termos fylld med kaffe. Funkar med te och choklad också. Det är alltid läge för att sitta ner och ta en varm kopp.
  2. Sittunderlag som håller baken både torr och varm. Kan kännas onödig, men när jag inte har med den saknar jag den.
  3. Hopfällbar såg är aldrig fel. Att kunna kapa lite större grenar på döda träd och göra sig en öppen eld är nog det bästa man kan göra. Ett par torra vedträn och tändved hjälper att ha med sig.
  4. En rejäl ficklampa. Är man ute på sen höst eller vinter kommer mörkret fort. Det är aldrig fel att kunna lysa upp sin omgivning.
    Att du har ordentliga skor och kläder tar jag för givet, annars kan du hitta det du söker hos Jägarliv och välkommen in i familjen av jägare.