En ergonomisk arbetsbänk underlättar arbetet

Dags att börja organisera upp kaoset i verkstaden? Skåp, lådor, bord och verktygsförvaring underlättar när du vill ha en bättre ordning på jobbet. När det är ordning och reda i verkstaden blir det mycket lättare att hitta verktygen och du får fler lediga ytor. Det stjäl så mycket tid varje gång man ska leta efter ett verktyg som ligger utspritt någonstans i verkstaden.

Innan du springer iväg till butiken och handlar verkstadsinredning kan du tänka på dessa bitar:

  1. Välj en arbetsbänk som är ergonomisk. En ergonomisk arbetsbänk är anpassad efter din arbetsmiljö för att du ska undvika arbetsskador. Bra arbetsbänkar motverkar belastningsskador som kan ske med upprepade rörelser och obekväma arbetsställningar.
  2. Fast eller flyttbar arbetsbänk? Om du behöver flytta på din arbetsplats är en mobil arbetsbänk ett bra alternativ. Annars väljer de flesta en stationär arbetsbänk.
  3. Behövs det förvaring? Kolla om leverantören även har skåp, hyllplan och lådhurtsar som passar till arbetsbänken.
  4. Ska bordet kunna höjas och sänkas? En höj- och sänkbar arbetsbänk skapar fler möjligheter för arbetsställningar. Jag rekommenderar ett bord som har eldriven hiss.
  5. Bänkskiva av laminat, vinyl, parkett eller stål? Beroende på användningsområde så kan du välja mellan hårda och mjukare bänkskivor till arbetsbänken. Laminat är en populär produkt som klarar repor och vätskor. Stålskivor är väldigt tåliga och samtidigt lätta att rengöra.

Faktorer som pris, färg, kvalitet och monteringsmöjligheter påverkar valet av leverantör. Jag kan tycka att det är skönt om någon kommer ut på plats med verkstadsinredningen och monterar upp den medan jag lägger min tid på viktigare saker. Dels går det snabbare om någon mer van löser det. Jag slipper ju även hyra släp själv, frakta prylarna samt bära in alla möblerna i verkstaden. Om du räknar på totalpriset inklusive utkörning och montering, så blir det i slutänden ofta billigare när någon annan gör det åt dig.

 

Kommentarer är stängda.