Fönsterputsning – ingen barnlek

Första saken du behöver veta: fönsterputsning är ingen lek. Det är en konstform. Rätt utrustning är A och O. Köp inte de billigaste prylarna från din lokala lågprisbutik. Nej, grabben, sikta högre. Satsa på kvalitet.

Och visst, du kanske tänker: ”Alltså, det är bara vatten och tvål, eller?” Men icke sa Nicke. Det är mer komplicerat än så. Du behöver en bra blandning för att få bästa resultat. Vanligtvis är en del ättika till tio delar vatten en vinnare. Och hör här, glöm inte droppen diskmedel. Det gör skillnad, jag lovar.

Teknik och tricks för den perfekta putsen

Nu, när du har rätt utrustning och en bra blandning, är det dags för det roliga. Eller, ja, ”roliga”. Fönsterputsning kan vara en riktig smärta i röven. Speciellt om du inte har rätt teknik.

Starta alltid uppifrån och jobba neråt. Du vill ju inte få smutsigt vatten på det du redan har putsat, eller hur? Och här kommer nästa knep: använd cirkelrörelser när du putsar. Det minskar risken för ränder. Många använder en fönsterskrapa när dom putsar fönstren, men jag föredrar det mer gammaldags sättet att bara använda en

Men kom ihåg, det är inte över förrän den feta damen sjunger. Och i fönsterputsningens värld är den feta damen torkningen. Använd en ren mikrofiberduk för att torka fönstret efter putsning. Missa inte detta steg. Det gör hela skillnaden.

Så, kompis, nu är du redo att bli en fönsterputs-legend. Kör hårt, och glöm inte att dela med dig av dina framgångar. Vi ses på andra sidan av glaset!

Om du inte orkar

Om du är som jag, lite lat, så finns det en lösning även för dig. Du kan snacka med en firma som är proffs på fönsterputsning. Mitt förslag är att du surfar in på https://stormtrivs.se/stadtjanster/fonsterputsning/ och ringer dessa. Då får du all hjälp du behöver med dina fönster. Och du, jag lovar att dom verkligen är proffs som vet vad dom sysslar med. Lycka till med dina fönster!